Opis:

Smażony Camembert z dodatkiem żurawiny to jedna z najlepszych przystawek. Musimy jednak pamiętać, że jest to dosyć sycąca przekąska. Idealnie przygotowany ser to chrupiąca panierka z zewnątrz oraz kremowy i soczysty środek.

Składniki:

1 szt. sera Camembert (naturalny)
1 jajko
1 szklanka bułki tartej
Szczypta soli, białego pieprzu
Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Jajka roztrzepujemy w misce z solą i pieprzem. Natomiast do innej miseczki wsypujemy bułkę tartą.

Ser przygotowujemy podobnie jak schabowe. Camembert moczymy w jajku, następnie w bułce tartej i czynność powtarzamy. Zwróćcie uwagę żeby panierka była grubsza, wtedy ser za szybko nam nie wypłynie.

Na rozgrzanej patelni smażymy ser z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu ser wykładamy na chwilę na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.

Ser podajemy od razu po przygotowaniu, najlepiej z dodatkiem sosu żurawinowego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here